Cristiano Ronaldo – GOAT (!?)

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, geboren op Madeira op 5 februari 1985. Gegarandeerd een van de grootste spelers en technisch vaardige spelers ooit. De discussie GOAT of niet gaan we niet houden.

Van crybaby tot goat

Ronaldo werd in zijn jeugd in Portugal geregeld ‘crybaby’ genoemd vanwege zijn emotionele uitspattingen en passie. Wanneer andere kinderen de bal niet naar hem toespeelden kwam het geregeld tot tranen. Ook na een verlies hield hij het niet altijd droog.
Deze passie en winnaarsmentaliteit heeft hem veel gebracht. 5 keer de Ballon d’Or en volgens sommigen wel de beste voetballer van zijn generatie.

Geboortedatum 5 februari 1985
Geboorteplaats Funchal, Portugal
Lengte 187 cm
Been Rechts
Interlands 196 (118 goals)

Hij ging op jonge leeftijd al naar Manchester United (2003) waar hij in 2008 de Champions League won. Hij scoorde in de finale tegen Liverpool, maar miste wel zijn penalty in de strafschoppenserie. Hij mocht later met Real Madrid nog vier keer de cup met de grote oren omhooghouden.

“Talent is niks waard als je niet hard werkt”
- Cristiano Ronaldo

Ronaldo chop

Cristiano Ronaldo is een van de technisch meest begaafde voetballers ooit. Een bekende truc van hem is de ‘chop’, ook wel Ronaldo Chop genoemd. Hierbij tikt hij de bal met zijn achterste been opzij waardoor hij razendsnel de andere kant op kan bewegen. Andere spelers proberen deze trick ook vaak, maar met minder technische vaardigheden dan Ronaldo is de gerichtheid van deze actie een stuk minder effectief.

Records

De prijzenkast van Cristiano Ronaldo is overvol. Voor zijn teams, voor Portugal en individueel heeft hij vele prijzen gewonnen. Daarnaast staan vele records op naam van Ronaldo. Hierbij een greep uit zijn records:

  • Meeste interlandgoals (196)
  • Meeste aantal eindtoernooien op rij gescoord (12)
  • Meeste internationale goals in een jaar (32) in 2017
  • Meeste penalty goals in Spanje (61)
  • Oudste speler die een hattrick scoort op een WK (33 jaar en 180 dagen) in 2018
  • Eerste speler die 7 seizoen achter elkaar meer dan 10 goals in de Champions League scoort

De lijst van Ronaldo is bijna onuitputtelijk. De discussie of hij óf Messi de beste speler van zijn tijd is hoeft niet gevoerd te worden. Beide spelers zijn topspelers met elk geweldige records, prijzen en goals.

© foto’s – Instagram @cristiano

MEER ARTIKELEN

Cristiano Ronaldo – GOAT (!?)

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, geboren op Madeira op 5 februari 1985. Gegarandeerd een van de grootste spelers en technisch vaardige spelers ooit. De discussie GOAT of niet gaan we niet houden.

Lees verder »

DEEL DIT ARTIKEL